Vesti

MEĐUNARODNA OZNAKA THE WHITE RAVENS ZA ROMAN B. N. LJ. UGLJEŠE ŠAJTINCA

Svake godine na Sajmu knjiga u Frankfurtu predstavlja se katalog sa 200 novih naslova za decu i mlade, autora širom sveta, koji pišu na 40 različitih nacionalnih jezika. Ovaj katalog je rezultat istraživačkog rada stručnjaka književnosti za decu i mlade zaposlenih u Internacionalnoj biblioteci za mlade u Minhenu, a njegov cilj je da se svetskoj javnosti predstave najbolja dela ove oblasti na međunarodnom nivou. Odabrani naslovi dobijaju oznaku The White Ravens za tekuću godinu.
Dobitnik ove oznake za 2019. godinu je roman Uglješe Šajtinca Banda neželjenih ljubimaca, koji je objavila Izdavačka kuća Pčelica. Кatalog The White Ravens 2019 biće predstavljen 17. oktobra na Sajmu knjiga u Frankfurtu, na Кids Stage-u. Promociji će prisustvovati predstavnici Izdavačke kuće Pčelica, koja je tom prilikom u ulozi izlagača na Sajmu knjiga u Frankfurtu.
Podsećanja radi, Izdavačka kuća Pčelica, odnosno njena izdanja, drugi put dobijaju oznaku preporuke The White Raven. Prvi put dobitnik je bila knjiga Mrnjavčevići Dušana Pop Đurđeva, 2017. Roman Banda neželjenih ljubimaca, Uglješe Šajtinca, inače dobitnika Evropske nagrade za književnost 2015, dobitnik je Nagrade Sima Cucić 2018. godine.

Arhiva

Nove objave

NAGRADA GOMIONICA ZA KNJIGU ROĐEN KAO ZMAJ

Zbirka pesama Rođen kao zmaj Dragana Hamovića, u izdanju ...

ROMAN AVANTURE U ŠUMSKOJ ŠKOLI DOBITNIK NAGRADE DOSITEJEVO PERO

Roman Avanture iz šumske škole, autora Bojana Ljubenovića, koji ...

ROMAN POZIV DOBITNIK NAGRADE THE WHITE RAVEN

Roman Nikolete Novak POZIV u izdanju Pčelice, ovogodišnji je ...

SREBRNO GAŠINO PERO ZA ROMAN POZIV NIKOLETE NOVAK

Za PČELICU i njenu nagrađivanu autorku NIKOLETU NOVAK lepe ...

NAGRADA GORDANA BRAJOVIĆ ZA PČELIČINU KNJIGU „ROĐEN KAO ZMAJ“

Žiri u sastavu prof. dr Zorana Opačić, predsednik žirija, ...

Arhiva