Vesti

MEĐUNARODNA OZNAKA THE WHITE RAVENS ZA ROMAN B. N. LJ. UGLJEŠE ŠAJTINCA

Svake godine na Sajmu knjiga u Frankfurtu predstavlja se katalog sa 200 novih naslova za decu i mlade, autora širom sveta, koji pišu na 40 različitih nacionalnih jezika. Ovaj katalog je rezultat istraživačkog rada stručnjaka književnosti za decu i mlade zaposlenih u Internacionalnoj biblioteci za mlade u Minhenu, a njegov cilj je da se svetskoj javnosti predstave najbolja dela ove oblasti na međunarodnom nivou. Odabrani naslovi dobijaju oznaku The White Ravens za tekuću godinu.
Dobitnik ove oznake za 2019. godinu je roman Uglješe Šajtinca Banda neželjenih ljubimaca, koji je objavila Izdavačka kuća Pčelica. Кatalog The White Ravens 2019 biće predstavljen 17. oktobra na Sajmu knjiga u Frankfurtu, na Кids Stage-u. Promociji će prisustvovati predstavnici Izdavačke kuće Pčelica, koja je tom prilikom u ulozi izlagača na Sajmu knjiga u Frankfurtu.
Podsećanja radi, Izdavačka kuća Pčelica, odnosno njena izdanja, drugi put dobijaju oznaku preporuke The White Raven. Prvi put dobitnik je bila knjiga Mrnjavčevići Dušana Pop Đurđeva, 2017. Roman Banda neželjenih ljubimaca, Uglješe Šajtinca, inače dobitnika Evropske nagrade za književnost 2015, dobitnik je Nagrade Sima Cucić 2018. godine.

Arhiva

Nove objave

NAGRADA GORDANA BRAJOVIĆ ZA PČELIČINU KNJIGU „ROĐEN KAO ZMAJ“

Žiri u sastavu prof. dr Zorana Opačić, predsednik žirija, ...

PČELICA – PRVA SPECIJALIZOVANA DEČJA INTERNET KNJIŽARA

U Pčeličinoj specijalizovanoj dečjoj internet knjižari možete pronaći sve ...

SILVIJA OTAŠEVIĆ DOBITNICA KNJIŽEVNE NAGRADE „RASTKO PETROVIĆ” ZA 2019.

Pčeličina autorka Silvija Otašević dobitnica je Nagrade matice iseljenika ...

PČELIČIN ROMAN ZEDSI – DOBITNIК NAGRADE RADE OBRENOVIĆ

Popularni roman „Zedsiˮ, Gordane Vlajić, koji je objavila Izdavačka ...

NAGRADA ULUPUDS ZA NAJBOLJU DEČJU EDICIJU

Edicija problemskih slikovnica POSEBNI PRIJATELJI, autora Gorana Markovića i ...

Arhiva