Nova izdanja

USPEŠAN DEVETI NASTUP PČELICE NA MEĐUNARODNOM SAJMU KNjIGA U BEOGRADU

, 3.11.2016.

Međunarodni sajam knjiga u Beogradu održan je 61. put. Među 450 štandova, na samom ulazu u Halu 1 bila je i čačanska Pčelica. Veseli štand u bojama zvezdanog neba privlačio je poglede posetilaca, a na njemu su blistala Pčeličina izdanja. Na ovogodišnjem Sajmu Pčelica je premijerno predstavila više od 70 novih naslova.

Predstavljanje novih izdanja bilo je propraćeno brojnim zapaženim promocijama na štandu Pčelice i u svečanoj sali „Janko Veselinovićˮ koja je bila mala da primi sve one koji su želeli da prisustvuju. Promociji najnovije slikovnice Tanje Peternek Aleksić, poznate novinarke i dramaturga, prisustvovao je i Minja Subota, pa se promocija spontano pretvorila u razigranu pevanku na štandu Pčelice. Gost Pčelice je bio muzičar dr Nele Karajlić, koji je svojim dolaskom dao podršku objavljivanju slikovnice svoje ćerke, veterinara i balerine, Jane Janković. A promociji slikovnice Zorice Zoe Bajford, posvećene njenom suprugu Timotiju Džonu Bajfordu, prisustvovao je i ambasador Velike Britanije, visoka ekselencija gospodin Denis Kif.
Na Pčeličinom štandu svoje knjige su predstavljali, potpisivali i družili se sa decom Ljubivoje Ršumović, Raša Popov, Slobodan Stanišić, Vesna Aleksić, Branko Miloradović, Ivana Spasović, Silvija Otašević. Specijalni gosti Pčelice bili su Akademsko kulturno-umetničko društvo „Novi Beogradˮ, viteško udruženje za očuvanje starih zanata i veština „Beli orloviˮ, predstavnici muzičke škole „Davorin Jenkoˮ i brojni mališani iz Beograda, Čačka, Obrenovca, Mačkata… Na Pčeličinom štandu mališani su uživali u maskenbalu i druženju sa ilustratorima, koji su im potpisivali svoje radove iz knjiga višestruko nagrađivane edicije „Deca čitaju srpsku istorijuˮ.
Ovog čačanskog izdavača su za vreme sajamskih dana posetili i brojni novinari i televizijske ekipe, a ovogodišnja priznanja su za Pčelicu stigla upravo od njih. Glasovima akreditovanih novinara, u kategorijama za najboljeg izdavača i za najprofesionalniji odnos prema medijima, Pčelica je osvojila drugo mesto među stotinama izdavača, a od Udruženja književnika Srbije stigla je i lepa vest da su Pčeličini autori Aleksandar Čotrić i Svetlana Matić dobili priznanje za doprinos književnosti za decu.
Sajam je za sve izdavače centralni događaj godine, posle koga se sumiraju utisci, uspesi, ali i propusti, i posle koga se kreće u nove pobede. Tako se i Pčelica, iako umorna posle napornog rada, vratila sa Sajma sa brojnim lepim utiscima, a njeni čitaoci su sa štanda otišli sa osmesima. Ovogodišnji Pčeličin sajamski slogan „Čitajte deci knjige za laku noćˮ, koji je i vizuelno bio dočaran Pčeličinim zvezdanim štandom, sigurno će mališanima prizvati neke slatke snove i svojim knjigama im ulepšati detinjstvo.

Arhiva

Nove objave

fb_bg2016_13

USPEŠAN DEVETI NASTUP PČELICE NA MEĐUNARODNOM SAJMU KNjIGA U BEOGRADU

Međunarodni sajam knjiga u Beogradu održan je 61. put. ...

14711392_1217176945011216_1171006452027056061_o

PČELICA NA SAJMU KNJIGA U FRANKFURTU

Nedavno je završen jedan od najvećih sajmova knjiga koji se ...

14606495_1203187759743468_2189823736654315462_n

DODELA NAGRADE DOSITEJEVO PERO

U petak, 7. oktobra u Udruženju književnika Srbije dodeljene ...

sajt

PRVA I DRUGA NAGRADA DOSITEJEVO PERO ZA PČELICU I NJENE AUTORE

Tradicionalna priznanja DOSITEJEVO PERO dobile su dve Pčeličine knjige ...

sajt

PČELIČINE PRIČE IZ ŠUME DOBITNIK NAGRADE GOMIONICA ZA NAJBOLJU KNJIGU ZA DECU

Knjiga PRIČE IZ ŠUME, autorke Nikolete Novak i ilustratora ...

Arhiva