Vesti

MEĐUNARODNA OZNAKA THE WHITE RAVENS ZA ROMAN B. N. LJ. UGLJEŠE ŠAJTINCA

Svake godine na Sajmu knjiga u Frankfurtu predstavlja se katalog sa 200 novih naslova za decu i mlade, autora širom sveta, koji pišu na 40 različitih nacionalnih jezika. Ovaj katalog je rezultat istraživačkog rada stručnjaka književnosti za decu i mlade zaposlenih u Internacionalnoj biblioteci za mlade u Minhenu, a njegov cilj je da se svetskoj javnosti predstave najbolja dela ove oblasti na međunarodnom nivou. Odabrani naslovi dobijaju oznaku The White Ravens za tekuću godinu.
Dobitnik ove oznake za 2019. godinu je roman Uglješe Šajtinca Banda neželjenih ljubimaca, koji je objavila Izdavačka kuća Pčelica. Кatalog The White Ravens 2019 biće predstavljen 17. oktobra na Sajmu knjiga u Frankfurtu, na Кids Stage-u. Promociji će prisustvovati predstavnici Izdavačke kuće Pčelica, koja je tom prilikom u ulozi izlagača na Sajmu knjiga u Frankfurtu.
Podsećanja radi, Izdavačka kuća Pčelica, odnosno njena izdanja, drugi put dobijaju oznaku preporuke The White Raven. Prvi put dobitnik je bila knjiga Mrnjavčevići Dušana Pop Đurđeva, 2017. Roman Banda neželjenih ljubimaca, Uglješe Šajtinca, inače dobitnika Evropske nagrade za književnost 2015, dobitnik je Nagrade Sima Cucić 2018. godine.

Arhiva

Nove objave

NAGRADA ULUPUDS ZA NAJBOLJU DEČJU EDICIJU

Edicija problemskih slikovnica POSEBNI PRIJATELJI, autora Gorana Markovića i ...

PČELICA DOBITNIK SAJAMSKE NAGRADE ZA DEČJU KNJIGU GODINE

Knjiga Poziv autorke Nikolete Novak dobitnik je priznanja 64. ...

MEĐUNARODNA OZNAKA THE WHITE RAVENS ZA ROMAN B. N. LJ. UGLJEŠE ŠAJTINCA

Svake godine na Sajmu knjiga u Frankfurtu predstavlja se ...

Promocija romana Poziv na Dorćol Platz-u

U izložbeno-promotivnom prostoru Dorćol placa, u ponedeljak, 30. septembra, ...

Nagrada BookILL festa za najbolju ilustraciju KNJIGE ZA DECU

Među 1700 ilustracija likovnih autora iz 27 država sveta, ...

Arhiva