Nova izdanja

DECA ČITAJU SRPSKU ISTORIJU – NASTAVAK NAGRAĐENE EDICIJE

Čačak, 15.03.2016.

Popularna edicija Deca čitaju srpsku istoriju, autora Slobodana Stanišića, 2014. godine je nagrađena od strane žirija Međunarodnog beogradskog sajma kao najbolja knjiga-edicija za decu. Kombinacija istorije i fikcije pokazala se kao dobar model po kome se deca mogu zainteresovati za početno upoznavanje sa događajima i ličnostima srpske istorije, pa je nagrađena edicija dobila svoj nastavak u osam novih knjiga. Likovi odabrani za drugo kolo edicije Deca čitaju srpsku istoriju su kraljica Simonida Nemanjić, monahinja Jefimija, kneginja Milica, knez Lazar, Miloš Obilić, Marko Kraljević, princeza Olivera Lazarević i despot Stefan Lazarević.
Likovi odabrani kako za prvo, tako i za drugo kolo predstavljaju ključna mesta srpske istorije i u svojim biografijama sažimaju duh epohe. Zbog toga ove knjige ne predstavljaju samo neobične životne priče, već su ilustrovani informatori o određenom vremenu i njegovim karakteristikama. Izbegavajući suvoparnost faktografije Slobodan Stanišić je ovom edicijom deci omogućio zanimljiv, ali i informativan susret sa istorijom koji će obeležiti njihovo odrastanje i svako buduće bavljenje tradicijom i kulturom.
Svaka knjiga je bogato ilustrovana scenama koje s jedne strane predstavljaju vizualizaciju teksta, a s druge strane donose dodatne informacije dočaravajući autentičnost vremena na koje se odnose.

Arhiva

Nove objave

PČELICA NA MEĐUNARODNOM SAJMU KNJIGA U BOLONJI

Pčelica je predstavila srpsko izdavaštvo za decu na 54. ...

NAGRADA „DUŠAN RADOVIĆ“ ZA OVČARSKO-KABLARSKU BAJKU

Ovogodišnji 23. Međunarodni salon knjiga u Novom Sadu održaće ...

PČELICA DOBITNIK NAGRADE SVETI TRIFUN

Na upravo završenom Salonu knjige i grafike u Pirotu, ...

USPEŠAN DEVETI NASTUP PČELICE NA MEĐUNARODNOM SAJMU KNjIGA U BEOGRADU

Međunarodni sajam knjiga u Beogradu održan je 61. put. ...

Arhiva