Uslovi kupovine

Uslovi kupovine

Postupak i uslovi kupovine i prodaje na www.pcelica.rs internet prodajnom mestu definisani su sledećim parametrima: narudžbinom, plaćanjem, slanjem robe, dostavom i povraćajem, odnosno reklamacijom robe.
Narudžbina kupca ne predstavlja završenu narudžbinu već je samo poziv da se učini ponuda koju PČELICA IZDAVAŠTVO DOO može da prihvati ili odbije sa osnovanim razlogom (npr. nedostatak robe na lageru).
Sve cene su izražene u dinarima (RSD). U cene proizvoda je uračunat PDV.

Naručivanje robe putem sajta

Naručivanje robe na www.pcelica.rs internet prodajnom mestu može se vršiti 24 časa na dan sedam dana u nedelji.
Roba se naručuje elektronskim odabirom određenog proizvoda (artikla) i njegovim dodavanjem u potrošačku korpu.
Roba se smatra naručenom u trenutku kada kupac odabere i konačno potvrdi narudžbinu.
PČELICA IZDAVAŠTVO DOO ima obavezu da isporuči sve naručene proizvode kojih u trenutku isporuke ima na zalihama.
Ukoliko PČELICA IZDAVAŠTVO DOO nije u mogućnosti da isporuči bilo koji od naručenih proizvoda, prema mogućnostima će kontaktirati kupca robe po pitanju proizvoda-zamene ili otkazivanja naručenog proizvoda, putem e-pošte ili telefonskim putem. Svi ostali naručeni proizvodi će biti isporučeni u skladu sa ovim uslovima i pravilima.
PČELICA IZDAVAŠTVO DOO ne odgovara kupcu za bilo kakvu vrstu štete, zbog nemogućnosti da isporuči bilo koji od naručenih proizvoda osim u vezi sa povraćajem primljenih sredstava povodom opravdane reklamacije.

Naručivanje robe putem telefona

Ukoliko iz bilo kog razloga niste u mogućnosti da napravite narudžbinu putem sajta, možete to učiniti i telefonom na broj 032/348-252, radnim danima od 8 do 16 časova.
Važno: Ukoliko porudžbinu vršite putem interneta obavezno ostavite kontakt telefon. Naša prodajna služba kontaktiraće vas u najkraćem mogućem rokuku radi potvrđivanja porudžbine.

Načini plaćanja

Pouzećem (kurirskoj službi pri isporuci)

Otprema robe

Naručena roba će biti spakovana u skladu sa pravilima kurirske službe, tako da se normalnim rukovanjem pri transportu ne može oštetiti.
Kupac je dužan da prilikom preuzimanja naručene i dostavljene robe na uobičajeni način proveri eventualna vidljiva oštećenja i odmah ih prijavi PČELICI IZDAVAŠTVU DOO , ili da odbije da preuzme isporučenu robu na kojoj su vidljiva spoljna oštećenja. Kupac je dužan da u roku od 3 (tri) radna dana prijavi vidljiva oštećenja, inače gubi pravo koje mu po tom osnovu pripada.
PČELICA IZDAVAŠTVO DOO nije odgovorna za gubitak ili štetu koji nastanu usled okolnosti koje su izvan kontrole kompanije koja pruže usluge kurirske službe.

Cenovnik poštanskih troškova

Za naručivanje putem sajta, telefona, Fejsbuka ili instagrama, kao i u Pčeličinim knjižarama, PČELICA IZDAVAŠTVO DOO svojim kupcima odobrava specijalan popust od 20% na važeće cene.

Kupovinom u vrednosti preko 20.000 dinara odobravamo specijalan popust od 30%.
U cenu nisu uračunati poštanski troškovi, koji se obračunavaju u zavisnosti od broja kupljenih knjiga:

za svaku kupovinu u iznosu do 2000 dinara u Knjižari Pčelica u Čačku, za poručivanje putem Pčeličinog sajta www.pcelica.rs, pozivom na broj 032/348-252 ili putem Fejsbuka i Instagrama, poštarina je 90 dinara.

za svaku kupovinu u iznosu preko 2000 dinara u Knjižari Pčelica u Čačku, za poručivanje putem Pčeličinog sajta www.pcelica.rs, pozivom na broj 032/348-252 ili putem Fejsbuka i Instagrama, poštarina je besplatna.
Dostava robe

Dostava robe se vrši isključivo na teritoriji Republike Srbije putem kurirske službe, direktno na adresu kupca.
Tip dostave je „od vrata do vrata“.
Dostava robe se ne vrši u toku vikenda ili državnih praznika.
Uobičajeno vreme isporuke je u roku od tri dana od obaveštenja naše prodajne službe o potvrdi porudžbine.
PČELICA IZDAVAŠTVO DOO nije odgovorna za eventualnu štetu nastalu zbog kašnjenja u dostavi robe od strane kurirske službe do krajnjeg kupca.

Povraćaj robe / Reklamacija

Povraćaj robe se koristi isključivo u slučaju reklamacije. Kupac ima pravo reklamacije u slučaju:
1. isporuke robe koja nije naručena;
2. isporuke robe u količinama koje nisu naručene;
3. isporuke robe koja ima materijalne nedostatke.

Kupac je dužan da uputi žalbu pisanim putem (e-poštom, telefaksom, preporučenom poštom) ili telefonskim putem u roku od 3 (tri) radna dana od zaključene narudžbine, tj. od datuma dostave, kao i da za predmetnu robu dostavi odgovarajući račun. PČELICA IZDAVAŠTVO DOO je dužna da o žalbi Kupca odluči u roku od 5 (pet) radnih dana od dana prijema žalbe, i da o ishodu postupka po žalbi odmah obavesti Kupca, pismenim ili usmenim putem.
U slučaju da žalba Kupca bude uvažena PČELICA IZDAVAŠTVO DOO ima obavezu da otkloni nedostatak na predmetnoj robi.U slučaju da nedostatak na predmetnoj robi nije moguće otkloniti, Kupac ima pravo da zahteva isporuku iste robe bez nedostataka ili povraćaj plaćenog novčanog iznosa. Kupac je dužan da pošalje nazad predmetnu robu u roku od 5 radnih dana od dana prijema obaveštenja da je žalba Kupca uvažena.

Otkazivanje pošiljke

Kupac može da otkaže bilo koju pošiljku bez naplate dodatnih troškova ukoliko ta pošiljka nije ušla u proces pakovanja i pripreme za isporuku.

Za detaljnije informacije pozovite nas na broj telefona 032/348-252 svakim radnim danom od 8 do 16 časova ili pošaljete e-poštu na adresu office@pcelica.rs

fles_baner_pcelica_u_skoli

fles_baner_pcelica_u_skoli

Klub malih matematicara

Klub malih matematicara

Prijatelji iz savane

Prijatelji iz savane