Pričaonica

Tanja Aleksić

LJUBAV JE KAD TI SRCE DRNDA

Da li znate šta je ljubav, fakultet, dijeta ili skupština? Ljubav je kad ti srce drnda, fakultet je kada učiš, učiš i nikada ne naučiš, dijeta je kada jedeš puno, pa napraviš pauzu, a skupština je predstava. Ove mudrosti su zapravo odgovori na važna životna pitanja koje su  nam u emisiji, a sada i u knjizi „Kefalicaˮ, otkrila deca uzrasta od 4 do 6 godina.
Svi odgovori iz 97 emisija, koliko ih je snimljeno tokom tri sezone trajanja ove emisije na Televiziji Avala, našli su se u ovoj knjizi. Ništa u njoj nije izostavljeno, nije izmenjeno, sve što piše zaista se „dogodiloˮ.
Čitajući „Kefalicuˮ, saznaćete koliko je fascinantan dečji svet i kako je neverovatan način na koji deca razmišljaju, povezuju stvari i daju odgovore koji nekada i nas odrasle teraju na razmišljanje.
„Kefalicaˮ je knjiga o deci. U njoj su ona ispričala šta misle o mnogim stvarima, bilo da su teme bliske njima ili da su pojmovi iz „sveta odraslihˮ. Koliko su njihovi odgovori zapaženi, govore između ostalog i mnogobrojni citati iz emisije koji su razmenjivani mejlovima, postavljani na blogove, kao i video-klipovi koji su imali po nekoliko stotina hiljada pregleda, dok je Helenina priča o simpatiji viđena preko 2 500 000 puta.  „Kefalicomˮ su se bavili i psiholozi, a jedna od izjava citirana je i sa skupštinske govornice.
Naravno, „Kefalicaˮ je pre svega originalno i razdragano dečje viđenje sveta koji nas okružuje i u njoj se nalaze jednostavni odgovori na mnoga pitanja. Upravo je to jedan od razloga zašto „Kefalicaˮ može uvek iznova da se gleda, a od sada i da se čita.
Verujem da će svi oni, koje dečja spontanost, šarm i pozitivna energija ne ostavljaju ravnodušnim, uživati u pametnim, originalnim i duhovitim odgovorima koji su se iz emisije preselili na divno ilustrovane stranice knjige.
posebna_izdanja_kefalica

Deca-citaju-srp

Deca-citaju-srp
Kako je biti vidget
Crno-bele-knjige

Basne-u-stripu

Basne-u-stripu
Klub-malih-matematicara
Bajke u stripu

Moja-prva-enciklopedija

Moja-prva-enciklopedija

Kad-su-mali-veliki

Kad-su-mali-veliki
Ubedljivo-10-najgorih

Arci-i-Dora-

Arci-i-Dora-