Slikovnice

Koristeći meni na levoj strani, pregledajte naša izdanja u ponudi koja su grupisana po kategorijama i uzrastu. Registrujte se i počnite da punite Vašu internet korpicu pravim izborom knjiga. Prijatna kupovina!

 • Bajke i mitovi naroda sveta

  Bajke i mitovi naroda sveta (14)

  Svaki narod na zemaljskoj kugli ima svoje priče koje su se vekovima prenosile s kolena na koleno / od jednog naraštaja do drugog / kroz mnoge generacije. Pčelica vam predstavlja najpoznatije bajke i mitove iz raznih delova sveta. Priče su adaptirane i namenjene početnicima u čitanju, sa željom da im se uz adekvatne ilustracije približe najrazličitije kulture širom Zemljine kugle i da se upoznaju sa tradicijom drugih naroda.

 • Bajke u stripu

  Bajke u stripu (14)

  Bajke u stripu su slikovnice, napisane na jednostavan način, sa elementima stripa, za decu koja tek počinju da čitaju. Osmišljene su kako bi veličinom fonta, kratkim rečenicama i jasnim ilustracijama, odgovarale početnicima u čitanju. Na kraju svake bajke nalaze se zadaci koji će podstaći decu da zapažaju, razmišljaju i pričaju sa odraslima.

 • Basne u stripu

  Basne u stripu (7)

  Basne u stripu su namenjene početnicima u čitanju i veoma su dopadljive zbog živopisnih ilustracija i strip forme sa dijalozima u balončićima koje deca obožavaju. Na kraju svake basne su pitanja za proveru razumevanja pročitanog teksta i otkrivanje pouke.

 • Beba raste

  Beba raste (2)

  Posle Bebinog dodira, upoznajte se sa edicijom Beba raste. Mališani će obožavati da uče prve reči i brojeve uz ove šarene knjige pune raznovrsnih ilustracija i tekstura.

 • Bebin dodir

  Bebin dodir (13)

  Ove taktilne knjige iz naše inovativne edicije "Bebin dodir" ispunjene su šarenim ilustracijama i neobičnim teksturama koje će bebe voleti da doriruju. One su idealan poklon bebama i roditeljima, zamena brojnim stereotipnim igračkama, a posebno su dragocene jer izgrađuju svest putem čula dodira i podstiču interaktivnu igru.

 • Bebina prva knjiga

  Bebina prva knjiga (7)

  Bebina prva knjiga je osmišljena tako da jasnim ilustracijama i živopisnim bojama zainteresuje bebe i pomogne im u otkrivanju spoljašnjeg sveta i usvajanju osnovnih pojmova iz neposrednog okruženja.

 • Bebina specijalna crno-bela knjiga

  Bebina specijalna crno-bela knjiga (5)

  Uz četiri knjige ove edicije bebe će, upoznajući se sa predmetima iz svog najbližeg okruženja, vežbati čulo vida, kao i fokusiranje na određeni predmet. Visokokontrastne crno-bele ilustracije specijalno su dizajnirane da usmeravaju bebin pogled na konkretan predmet, razvijajući na taj način čulo vida kod beba.

 • Fini maniri

  Fini maniri (4)

  PČELICA predstavlja ediciju slikovnica vaspitnog karaktera „Fini maniri". Uz duhovite i zanimljive priče deca će naučiti da je lepo ponašanje važno i da svima živote može učiniti lakšim i lepšim.

 • Izbori i posledice

  Izbori i posledice (4)

  Ilustrovane knjige ove edicije namenjene su najmlađim čitaocima, ali i njihovim roditeljima. Kroz kratke i zanimljive priče sa puno ilustracija, mališani će saznati kako da se zaštite na internetu, u kojoj meri su video igre korisne i štetne, kako da uspešno rešavaju konflikte, koliko rivalstva mogu biti opasna kada izmaknu kontroli. Na kraju svake knjige nalaze se interesantni saveti psihologa sa ciljem da pomognu mališanima i njihovim roditeljima u rešavanju svakodnevnih životnih situacija.

 • Jedan dan sa životinjama

  Jedan dan sa životinjama (7)

  Jedan dan sa životinjama je serija edukativnih slikovnica za decu u kojima su glavni likovi domaće životinje i kućni ljubimci. Uz ove živopisno ilustrovane slikovnice, mladi čitaoci će saznati mnoge zanimljivosti o svojim najdražim životinjama, upoznati se sa njihovim navikama i naučiti kako da se pravilno odnose prema njima.

 • Kad su mali veliki

  Kad su mali veliki (8)

  Edukativne slikovnice ove edicije na zanimljiv način, kroz zamenu uloga između odraslih i dece, pomažu mališanima da reše određene životne situacije sa kojima se svakodnevno susreću. Junaci ovih slikovnica su sestra i brat, Nađa i Vuk. U njihovim životima sve bi teklo savršeno da nemaju ponekad vrlo nerazumne odrasle osobe oko sebe. Pročitajte kako će Nađa i Vuk pomoći odraslima da prevaziđu određene probleme sa kojima se susreću.

 • Knjiga sa lutkicama

  Knjiga sa lutkicama (3)

  KNJIGE SA LUTKICAMA su jedinstveni edukativno-zabavni setovi koje čine četiri lutkice za prstiće i knjiga sa četiri priče u poklon kutiji. Čitajući priče i igrajući se lutkicama koje verno predstavljaju likove iz knjige, mališani će imati svoje malo pozorište u kome će moći iznova da izvode četiri predstavice i oživljavaju junake iz knjige. Kroz improvizaciju deca razvijaju maštu, kreativnost i oslobađaju se straha od javnog nastupa.

  Knjige sa lutkicama su pogodne kako za individualnu upotrebu, prilikom koje će dete da menja uloge, prilagođava se drugačijim situacijama i razvija svest o razumevanju drugih, tako i za kolektivnu upotrebu u vrtićima, igraonicama, rođendanskim i drugim zabavama mališana.

  Za izradu lutkica i knjige nisu korišćeni reciklirani materijali, tako da su potpuno bezbedne za decu.

 • Knjige bez granica

  Knjige bez granica (2)

  Edicija Knjige bez granica, otvarajući prozor u carstvo priča sa svih krajeva sveta, prevazilazi kulturne i civilizacijske razlike između naroda, a bogatstvo i šarenilo sveta prikazuje kao delove jedne celine koja opčinjava svojim jedinstvom u raznolikosti. Ova edicija će deci omogućiti da upoznaju najrazličitije priče iz udaljenih zemalja, da obogate svoja znanja o drugim civilizacijama i izgrade kosmopolitski duh poštovanja različitosti.

 • Magnetne slikovnice

  Magnetne slikovnice (1)

  Ove neobične slikovnice u tvrdom povezu u obliku koferčića sadrže magnetne figure za kreativnu igru. Mališani će moći da odgovore na tražene zadatke, kao i da se igraju po svojoj želji, povlačeći te figure po namagnetisanim stranama koje predstavljaju različite prizore u džungli, na farmi, na piratskom brodu i u zemlji vila.

 • Maštovanke

  Maštovanke (2)

  Slikovnice ove edicije vas na najlepši način, uz prelepe ilustracije, uvode u svet mašte u kome je sve moguće.

 • Moja najlepša slikovnica

  Moja najlepša slikovnica (6)

  Ovu ediciju čini šest slikovnica umetnički vrednih ilustracija i teksta koji će vaše dete, kroz alegorične priče o životinjama, upoznati sa međuljudskim odnosima, različitostima, vrlinama i manama.

 • Neobična školica

  Neobična školica (8)

  Neobična školica je hit serija zabavnih priča u formi slikovnica koje je napisao poznati pisac za decu i mlade Robert Takarič, a ilustrovala briljantna ekipa domaćih ilustratora. Slikovnice sadrže stikere za lepljenje i namenjene su predškolcima za čitanje i zabavu.

 • Posebni prijatelji

  Posebni prijatelji (4)

  Knjige edicije Posebni prijatelji osmišljene su sa ciljem da pomognu deci da razumeju i prihvate drugove koji imaju određene teškoće u razvoju. Svaka knjiga obrađuje jednu temu sa aspekta inkluzivnog obrazovanja i njihov značaj ogleda se u razvijanju empatije i tolerancije prema deci koja su samo naizgled drugačija od svojih vršnjaka.

 • Priče iz šume

  Priče iz šume (9)

  PRIČE IZ ŠUME, autorke Nikolete Novak, predstavljaju ediciju vaspitno-obrazovnih slikovnica koje decu informišu o zanimljivostima iz biljnog i životinjskog sveta šume, ali i uče kako se ponašati u problematičnim životnim situacijama. Pored toga, na kraju svake slikovnice su i razgovori o pročitanom sa Mudrom Sovom i zanimljivi zadaci za rešavanje.

 • Priče o našim ljubimcima

  Priče o našim ljubimcima (10)

  Edicija potpuno autentičnih ilustrovanih knjiga iz stvarnog života ljubimaca, koji zauzimaju posebno mesto u srcima svojih vlasnika, a kojima se šalju divne poruke o prijateljstvu, odanosti i ljubavi. Svaka knjiga obrađuje neku važnu sociološku problematiku i obogaćena je foto-albumom sa fotografijama iz stvarnog života glavnih junaka.

 • Prijatelji iz savane

  Prijatelji iz savane (7)

  Alegorične edukativne slikovnice PRIJATELJI IZ SAVANE pomoći će deci, uz upečatljive primere iz životinjskog sveta, da shvate svoje mane i nedostatke i da ih otklone iz svog ponašanja. Edukativnost se ogleda u nenametljivoj pedagoškoj aktivnosti koja dete navodi da samo dođe do zaključka o problematičnom i neprihvatljivom ponašalju.

 • Radosnica

  Radosnica (2)

  Radosnica je prelepa knjiga u formi dnevnika koja će pomoći mamama da sačuvaju dragocena sećanja iz odrastanja njihovih beba.

 • Slagalice

  Slagalice (2)

  Prelepo ilustrovane priče sa slagalicama na svakoj strani.

 • Šta je umetnost

  Šta je umetnost (4)

  Ova serija ilustrovanih knjiga namenjena je najmlađim čitaocima sa ciljem da ih na jednostavan i zabavan način uvede u svet umetnosti. Upoznajte se sa osnovnim pojmovima iz sveta muzike, slikarstva, pozorišta i filma koji vam mogu ulepšati i obogatiti život. Nikad se ne zna, možda se baš u vama krije budući veliki umetnik.

 • U zamkama virtuelnog sveta

  U zamkama virtuelnog sveta (2)

  Ilustrovana edicija knjiga U zamkama virtuelnog sveta predstavlja neobični spoj elemenata i događaja tipičnih za klasičnu bajku i izuma savremenog sveta, sa ciljem da ukaže na aktuelne probleme probleme i opasnosti virtuelnog sveta na deci prihvatljiv način.

 • Učimo uz slagalice

  Učimo uz slagalice (1)

  Ove edukativne slikovnice pomoći će mališanima da aktivno uče boje, brojeve i oblike. Svaka slikovnica sadrži petodelne slagalice i zagonetna pitanja, na koja će dete uz igru i zabavu pronaći tačan odgovor. Slikovnice su tematski raspoređene i pogodne za samostalno aktivno učenje, a svaka stranica je tvrdokoričena, pa će mališanima biti laka za korišćenje.

 • Zamislite deco

  Zamislite deco (3)

  Zamislite deco je simboličan naziv edicije edukativnih i zabavnih slikovnica u formi knjiga koje decu vode u svet dinosaurusa, predstavljaju im život u starom Egiptu, na piratskom brodu, u dvorcu i upoznaju ih sa životom na farmi i u morskim dubinama. Knjige su štampane u luksuznom tvrdom povezu i predstavljaju idealan poklon za radoznale i maštovite mališane od 3 do 6 godina.

 • Životinje iskaču

  Životinje iskaču (3)

  Ova neodoljiva edicija puna iznenađenja oduševiće vaše mališane iskakanjem trodimenzionalnim životinjama.

 • Životinjska zavrzlama

  Životinjska zavrzlama (3)

  Junaci ovog zanimljivog ilustrovanog serijala basni u stihu su životinje koje će svojim vlastitim životnim "zavrzlamama" naučiti mališane da prevaziđu neke situacije u kojima se svakodnevno mogu naći.

 • Zvučne slikovnice

  Zvučne slikovnice (5)

  Tvrdokoričene zvučne slikovnice za bebe i mališane, sa autentičnim zvukovima igračaka i životinjskih glasova. Slikovnice obiluju zanimljivim ilustracijama, pa će mališani uz pomoć zvuka i slike uživati, ali i saznavati svet oko sebe, zbog čega su ove slikovnice kako zabavnog, tako i edukativnog karaktera.

 • Knjige za kupanje

  Knjige za kupanje (2)

  Neka se kupanje pretvori u zabavu uz ove jedinstvene knjige-igračke-zvečke-glodalice! Sigurne, mekane, vodootporne knjige za kupanje, za sate i sate zabave.