Enciklopedije i priručnici

Koristeći meni na levoj strani, pregledajte naša izdanja u ponudi koja su grupisana po kategorijama i uzrastu. Registrujte se i počnite da punite Vašu internet korpicu pravim izborom knjiga. Prijatna kupovina!

 • Atlasi

  Atlasi (4)

  Atlasi za decu namenjeni su predškolcima i mlađim osnovcima. Uz brojne ilustracije, deca će se uz tematski organizovane atlase upoznati sa osnovnim karakteristikama naše planete, upoznati kulture različitih naroda, biljne i životinjske i vrste koje je naseljavaju, kao i sa osnovnim pojmovima o svemiru.

 • Čudesna planeta

  Čudesna planeta (4)

  Edicija ilustrovanih knjiga enciklopedijskog karaktera ČUDESNA PLANETA ima cilj da obnovi bogatu tradiciju naučnopopularne literature i da kod mladih čitalaca razvije ljubav prema eruditivnosti, upoznavanju sveta koji nas okružuje, mističnih i neobjašnjivih pojava u njemu, ali i najvećih dostignuća ljudskog uma koji su, s jedne strane, unapredili život na našoj planeti, a s druge ga ugrozile, često nesvesne posledica.

 • Galerija velikana

  Galerija velikana (6)

  Edicija GALERIJA VELIKANA je zbirka ilustrovanih enciklopedija o velikanima koji su ostavili neizbrisiv trag u nauci, istoriji, geografiji, umetnosti i pronalazaštvu. Tematski je organizovana u knjige koje zasebno sadrže priče o njihovim životima i najvažnijim dostignućima. Osmišljene su tako da ih mogu čitati i razumeti deca i mladi, a odraslima će služiti kao zanimljiv podsetnik i enciklopedijski pregled.

 • Kad si meta puberteta

  Kad si meta puberteta (2)

  Pubertet je period naglih promena, kako fizičkih tako i emotivnih, hormonskih, intelektualnih... Te promene za sobom povlače i nerazumevanje, zapitanost, probleme, nesporazume... Knjige edicije Kad si meta puberteta nastale su upravo iz potrebe da tinejdžerima pomognu da period svog puberteta prežive što bezbolnije.

 • Moj mali priručnik

  Moj mali priručnik (2)

  Ova edicija obuhvata četiri kreativna priručnika za izvođenje eksperimenata iz različitih oblasti. Kroz eksperimentisanje, deca će se upoznati sa pojmovima iz ekologije, naučnim otkrićima, planetom Zemljom i kreacijama raznih naroda sveta.

 • Moja prva enciklopedija

  Moja prva enciklopedija (6)

  „Moja prva enciklopedijaˮ je edicija bogato ilustrovanih enciklopedija koje deci nude osnovne informacije iz različitih naučnih oblasti. Svaka knjiga ove edicije pored naučnih istina, koje su saopštene na deci prilagođen način, donosi mnoštvo zanimljivosti koje motivišu na dalje istraživanje i produbljivanje znanja. Ilustracije nisu dekorativnog tipa, već na demonstrativan i očigledan način predstavljaju pojašnjenje i dopunu teksta.

 • Moji urnebesni priručnici

  Moji urnebesni priručnici (4)

  Najnovije knjige francuske autorke i ilustratorke Fransoaz Buše su svojim neobičnim i inovativnim stilom već osvojile svet. Autorka svakodnevnim temama sa kojima se tinejdžeri susreću pristupa sasvim otvoreno, trudeći se da humorom, na jedan nenametljiv način pomogne mladima u prihvatanju i prevazilaženju najznačajnijih momenata u odrastanju.

 • Navigatori

  Navigatori (8)

  NAVIGATORI su nova serija enciklopedija za mlade. Saznajte najbitnije činjenice - brzo! Uz zapanjujuće trodimenzionalne slike Navigatori vas vode na uzbudljivu avanturu kroz najnovije i najneverovatnije informacije. Ovi vrhunski vizuelni priručnici pružaju čitaocima i internet linkove ka najznačajnijim i najnovijim informacijama o svemiru, planeti Zemlji, tehnologiji, životinjskom svetu i dr.

 • Pitanja i odgovori

  Pitanja i odgovori (12)

  Pitanja i odgovori su bogato ilustrovane enciklopedije namenjene najmlađim čitaocima. U njima se mogu pronaći brojna zanimljiva pitanja i odgovori o najrazličitijim temama koje mališane interesuju u periodu od četiri godine do polaska u školu.

 • Psihološki priručnici za decu

  Psihološki priručnici za decu (4)

  PSIHOLOŠКI PRIRUČNICI ZA DECU su edicija interaktivnih knjiga koje pomoću zanimljivih aktivnosti, crtanja, bojenja i pisanja deci pokazuju put ka sreći, smirenosti i samouverenosti.
  Кoristi kreativnost kako bi savladao stresne situacije, prevazišao brige, oslobodio se straha i živeo srećno i dostojanstveno. Svi imamo pravo na to!