ludvig-van-mocart

Ludvig van Mocart

Autor: Vesna Aleksić

Ilustrator: Darko Grkinić

Format: 140x205

Broj strana: 150

Povez: Tvrd

Opis knjige:

Ludvig van Mocart? Ne, nije greška. Najnoviji roman Vesne Aleksić govori nam o dvojici velikana Volfgangu Amadeusu Mocartu i Ludvigu van Betovenu. O njima su već ispričane mnoge priče, a u ovom romanu autorka je na osnovu stvarnih događaja iz života Mocarta i Betovena izmaštala priču o njihovim detinjstvima, muzičkim karijerama i jedinom susretu.
Teorija da temelji najvažnijih životnih snova bivaju postavljeni u detinjstvu, ovim romanom je potvrđena. I kako je rekao kompozitor Rihard Vagner, izučavajući njihove živote u potrazi za različitostima koje su ih učinile jedinstvenim „obojica su bili detinjasti do kraja svojih života”. U ovom romanu životi ova dva muzička giganta predstavljeni su veoma neobično, kroz priče njih samih i ljudi iz njihovog najbližeg okruženja, ali i veliki Albert Ajnštajn je imao šta da kaže.
Ako već znate sve o životu Mocarta i Betovena, u ovoj knjizi nećete saznati ništa novo, ali sve što budete pročitali, oduševiće vas. Ako ne znate mnogo o njihovim životima, saznaćete što-šta i svakako ćete biti oduševljeni.
Uz ovaj neverovatan roman Vesne Aleksić, uživaćete i u ilustracijama Darka Grkinića, koje će vas barem malo vratiti u vreme s kraja XVIII i početka XIX veka.

Knjiga je dobitnik nagrade Srebrno Gašino pero na 29. Međunarodnom festivalu humora za decu u Lazarevcu.

Knjiga je dobitnik druge nagrade Dositejevo pero u kategoriji knjiga za stariji uzrast.

Redovna cena:
750.00 din600.00 din(SA 20% POPUSTA)

Нема на залихама