Lektira 2

Lektira za 2. razred osnovne škole po novom programu

Ilustrator: Mijat Mijatović

Uzrast: 8+

Format: 150x190

Povez: Mek, šiven

Opis knjige:

Komplet sadrži izbor iz pesama za decu Ljubivoja Ršumovića – RADOST DECI KRILA DAJE,  Dragomira Đorđevića – MI IMAMO MAŠTU, izbor iz priča za decu Desanke Maksimović – TRI PATULJKA, izbor iz bajki Hansa Kristijana Andersena – PALČICA, izbor iz kratkih priča za decu savremenih domaćih autora – PRIČE IZ ORMANA, izbor iz kratkih narodnih umotvorina – ZNANJE JE NAJVEĆE IMANJE, ali i dodatak u vidu radnih listova sa teorijskim dodacima i pitanjima za metodičku obradu domaće lektire, rečnike nepoznatih reči i biografije pisaca.

RADOST DECI KRILA DAJE

Izbor najlepših i najpoznatijih pesama za decu Ljubivoja Ršumovića je ilustrovan, poseduje biografiju pesnika i rečnik manje poznatih reči radi lakšeg razumevanja teksta.

MI IMAMO MAŠTU

Izbor pesama za decu ranopreminulog pesnika Dragomira Đorđevića, jednog od najdarovitijih stvaralaca savremene srpske poezije za decu je ilustrovan, poseduje biografiju pesnika i rečnik manje poznatih reči.

TRI PATULJKA

Izbor, pored naslovne priče Tri patuljka, sadrži još 11 najpoznatijih priča jedne od najomiljenijih srpskih spisateljica za decu, Desanke Maksimović. Izbor je ilustrovan, poseduje biografiju autorke i rečnik manje poznatih reči.

PALČICA

Izbor iz stvaralaštva najpoznatijeg bajkopisca, Hansa Kristijana Andersena, sadrži 6 bajki. Izbor je ilustrovan, posedije biografiju autora i rečnik manje poznatih reči.

PRIČE IZ ORMANA

Izbor iz stvaralaštva savremenih domaćih autora sadrži kratke priče 15 savremenih pisaca za decu. Izbor je ilustrovan, poseduje biografije pisaca i rečnik manje poznatih reči.

ZNANJE JE NAJVEĆE IMANJE

Izbor iz kratkih narodnih umotvorina tematski je podeljen na: poslovice, zagonetke, pitalice, brzalice i razbrajalice. Izbor je ilustrovan i poseduje teorijske dodatke o kratkim narodnim umotvorinama, kao rečnik manje poznatih reči.

 

Redovna cena:
950.00 din